Rólam

A természet értékei, a természet adta kincsek és a szervezet csodálatos öngyógyító képessége mindig is elvarázsolt. Szerencsésnek mondhatom magam, mert egy gyönyörű tó partján nőttem fel és tölthettem minden nyaramat édesapámmal a vízen egy kalóz fedélzetén, amikor még nem ismertük a leégés és az 50-es faktorú fényvédők fogalmát. Barátnőkkel strandoláshoz csak egy törölközőt és néhány gyümölcsöt vittünk magunkkal és szüleink mobiltelefon nélkül is tudták, hogy mindig időben és épségben hazaérünk. Az általános iskolába biciklivel jártam és az osztálypénzt papírgyűjtéssel, gesztenyegyűjtéssel és az őszi szőlőszürettel teremtettük elő. Anyai nagyszüleimnek hála részben megtapasztaltam a vidéki állattartás és kertészkedés adta javakat és nem felejtem az igazi gyümölcsök és zöldségek, húsok ízét, amit sokan lehet manapság már nem is ismernek. A nagymamám kelt tésztái, húzott rétese és süteményei pontos kimérés nélkül készültek, receptkönyv sosem volt nála. Ételei azért voltak különlegesek, mert a legfontosabb hozzávaló mindig benne volt: a SZERETET. Életem során több külföldi közeli és távoli helyen jártam és ismertem meg számos kultúrát itt-ott hosszabb időt is eltöltve, mely bizonyára szélesítette a látókörömet, a kultúrák sokszínűségének ismeretét és a természet törvényeinek elfogadását. Életem legtöbb éve a turizmusban vállalt lelkiismeretes munkával telt. Elmondhatom, hogy majdnem minden szegmensét megtapasztaltam az ágazatnak alulról felfelé lassan haladva a ranglétrán.

Egy testi-lelki mélypont során kezdtem bele az önfejlesztésbe, olvastam végig számos spirituális alapművet és jártam meditációkra.  Most már tudom, hogy a kapott apróbb betegségeim jelzésként szolgáltak és ismertettek meg különböző alternatív gyógymódokkal, melyekért hálás vagyok. Ezek az élethelyzetek tanítottak meg arra, hogy a LÉLEK állapota mennyire fontos a gyógyulásban. A kialakult betegségek a TEST óvatos, majd később kétségbeesett jelzései mindarra, amit lélek szinten hordozunk magunkban, amely érzéseket elnyomunk és amikről nem akarunk tudomást venni. Ha őszinték vagyunk önmagunkhoz, merünk mélyen magunkba nézni és a megérzéseinkre hallgatunk új utak nyílnak meg előttünk, melyek hozzásegítenek az igazi életfeladatunk beteljesítéséhez.

Hálás vagyok mindenkinek, aki eddig része volt az életemnek rövidebb-hosszabb ideig, mert minden pozitív és negatív tapasztalás hozzájárul ahhoz, hogy az ember azzá váljon, akivé válnia kell. Sosem tudhatjuk, hogy a személyiségünk fejlődéséhez mi és miért történik úgy, ahogy történik, de bíznunk kell benne, hogy minden a javunkra válik, még ha átmenetileg értelmetlennek tűnő és nehéz időket kell is megélnünk.

Hála mindazoknak, akik lelki és szakmai fejlődésemben eddig részt vettek. Tudom, hogy még sokat kell tanulnom és tapasztalnom, ezért biztos lesznek még segítőim, akiket szeretettel fogadok. Az első lépéseimnél nagy segítségemre volt Nesztler Angéla kineziológus, életmódtanácsadó és Access Faciliator. Természetgyógyász szakképesítéseimet a Konnektív Felnőttképző Kft. csapatának profi képzései alapján sajátítottam el. A gyakorlatorientált és szakmailag kifogástalan anyagokat a mai napig forgatom és a megunhatatlan hanganyagokat folyamatosan hallgatom, szívesen veszek részt újabb és újabb általuk szervezett képzéseken. Sári Róza szakmai vezető egy igazi kincs. A Yumeiho terápia tradicionális világával Lukszics Ernő és Horváth Tamás ismertetett meg, de azon túlmenően nagyon sokrétű anatómiai és gerincterápiás tudást kaptam tőlük, ezért hála nekik.  Helyben szakmai kérdésekben mindig számíthatok Ángyán Józsefné Gitika szaktudására és sok éves tapasztalatára. Természetesen nem utolsó sorban, de feltétlen kiemelem a legnagyobb tanítómat, egyben LELKI TÁRSAMAT, aki folyamatosan támogat, észérvekkel terelget, ha szükséges. Érzem, hogy MINDIG és az életem utolsó perceiben is számíthatok rá, mert velem lesz és fogja majd a kezem.